SPARTIPS

Att tänka på: För varje liten sak du köper, så säger du nej till något större!

Vi alla vet hur svårt det är att spara pengar, speciellt när det är alla dessa små grejer som oftast lockar till ett köp. Därför ska vi försöka hjälpa dig att se ditt sparande ur en annan synvinkel och samtidigt att hjälpa dig som konsument att på bästa sätt se hur och var du kan spara in dina pengar.

Att spara pengar är inte lätt. Inte för en ungdom och inte heller för en vuxen individ. Det kommer hela tiden nya utgifter, fasta som flytande. Du kanske någon dag känner för att beställa hämtmat istället för att göra mat hemma, onödig kostnad. Du köper säkerligen kläder du inte behöver för tillfället. Eller så lägger du pengar på dyr mat istället för att välja det billigare alternativet. Vi ska nu visa dig några tips och tricks på hur och vad du kan spara in pengar på.

  • Det som fixaekonomin anser ska vara prio ett på din färd mot ett bättre sparande är att skapa en budget, en bra budget resulterar oftast i att risken för snedsteg i din ekonomi blir mindre.
  • Ett annat hett tips är att ALDRIG gå och handla hungrig. Det avråder vi för att denna typ av handling medför oftast i att det slinker ner ett och annat i korgen som inte bör vara där.
  • Gå inte och handla varje dag, välj att veckohandla istället. Skriv en lista hemma på vad du måste köpa för att ha mat till veckan framöver. På så sätt sparar du pengar.
  • Om du funderar på att ta ett lån, så låna pengar på en bank med en realistisk ränta. Undvik blancolån och sms-lån eftersom att de oftast medför extremt hög ränta.
  • Prenumererar du på till exempel en tidning, glossybox så sluta med det. Har du inte pengar för det så av prenumerera genast. Det kan ge dig några extra hundralappar i månaden.
  • Laga mat hemma och lägg i frysen. Det sparar energi, tid och pengar.
  • Om du är en person som ofta går till frisören för att fräscha till håret så välj att klippa dig hos frisörelever. De erbjuder oftast billigare klippning och färgning på grund av att de endast har praktik.
  • Använd din mikro istället för att att använda din vanliga ugn, det sparar energi.
  • Att sälja dina saker du inte längre behöver kan ge dig lite mer pengar till din plånbok. Så ta en ordentlig titt där hemma och se vad du kan sälja.
  • Titta över dina försäkringar, prenumerationer m.m. Det kan finnas ett billigare och smartare alternativ för din ekonomi.

Välj alltid det billigaste alternativet om sakerna är densamma.

Att prioritera rätt och handla efter plånbok är nog enklare sagt än gjort, men du måste för att komma ur den ekonomiska problematik du fastnat i. På så sätt är de små utgifterna lättast att rucka på. Att minska de små utgifterna gör skillnad i din ekonomi även fast du inte ser det på en gång.

Det viktigaste att tänka på när du ska spara pengar är att tänka längre fram än till morgondagen. Undvik onödig konsumtion!

 

Tänk först, handla sen!