Inom fixaekonomin.se Vi är 4 personer som jobbar med att hjälpa dig mellan 17-25 år att få koll på din ekonomi. Vi ger dig tips och råd om hur du på bästa sätt får din ekonomin att gå runt i din vardag. Vi har skapat fixaekonomin.se för att kunna ge ut bra information till dig som behöver hjälp till en bra grund i livet och en början på en bra ekonomi. All information har vi skrivit själv och bilderna har vi själv tagit eftersom att vi vill ha en personlig hemsida.

Vi hjälper dig med de viktigaste områdena gällande ekonomi :

  • hur du skapar en bra budget som matchar din plånbok
  • hur du på ett enkelt sätt sparar in pengar på småutgifter
  • hur du undviker dyra abonnemang och stora lån
  • vad du har för rättigheter och skyldigheter vid köp av olika slag
  • samt hur det fungerar att vara sambos.

Det här är vi som jobbar med fixaekonomin.se

Ebba-Marie Calla: Ebba-Marie Calla går Ekonomiprogrammet i Umeå årskurs 1 på Dragonskolan. Ebba arbetar till störst del med designen på våran hemsida men hon är även sambolags expert där hon har massor av tips och trix för dig som funderar på att bli sambo med någon. Ebba har även bra koll på räkningar. Ebba är en ambitiös tjej med ett stort driv framåt. På fritiden spenderar Ebba de flesta av hennes timmar i stallet runt hästar, där hon har stora mål och drömmar.  

Matilda Strand:  Matilda Strand går Ekonomiprogrammet årskurs 1 i Umeå på Dragonskolan. Hennes huvuduppgift är designen på hemsidan men Matilda kan även mycket om  sambolagen, där hon kan svara på massor av olika frågor och funderingar som du har. Matilda har även koll på vad som händer om du inte betalar in dina räkningar. Matilda är en positiv och arbetsvillig tjej som gillar att ha många bollar i luften. Utöver skolan lägger Matilda många timmar på sin häst.

 

Lotta Boström :  Lotta Boström går Ekonomiprogrammet i Umeå årskurs 1 på Dragonskolan. Lotta uppgift på våran hemsida är att hjälpa dig att lägga upp en smart och tydlig budget för din privata ekonomi samt att visa hur du lätt kan spara in pengar på småutgifter. Lotta är en framåtsträvande tjej med stor entusiasm. Men är även envis och ger sig därför inte vid första snesteg. När Lotta inte går i skolan så spenderar hon stor del av sin fritid på träning.

 

 

Abraham Tekle :  Abraham Tekle går Ekonomiprogrammet på Dragonskolan i Umeå. Abraham har som uppgift att lära dig vad du ska tänka på när du binder ett abonnemang och tar lån. Han hjälper dig med vad du har för rättigheter och skyldigheter som konsument. Abraham är en kille som gillar att spendera tid med vänner och familjen. Utöver det spenderar han sin tid på träning samt jobbar han med lite musik instrument.